shutterstock_652839682_blue_box-b

Utrustning för utbildningslokaler

Medieutrustning för konferensanläggningar

På grund av de olika besökarna i ett konferenscenter bör lokalerna alltid vara utrustade med högkvalitativ och flexibel utrustning. Detta gör det möjligt att reagera på olika situationer inom fortbildning och utbildning.

Innehåll

Du vill utrusta ett rum med en bildskärm men är osäker på om den är för oflexibel? Genom att montera skärmen på en mobil vagn kan du till exempel använda den i andra rum. Om du dessutom integrerar en dator och ett Barco ClickShare-system på vagnen kan deltagarna dela sin presentation eller sina resultat med andra närvarande med ett enda klick.

Presentatorer är en stor hjälp vid föreläsningar eller presentationer. Förutom många användbara funktioner som laser, bildbyte och volymkontroll överför presentatören signalen över 100 m och gör det därmed möjligt att placera sig fritt i rummet.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för konferensanläggningar

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för daghem. Vi tar hand om planeringen, valet och hela installationen av enheterna åt dig.

AP7-Cobalt-Front-Right-HERO-removebg-preview

Skärm med integrerad dator och Barco ClickShare-system

 • lämpar sig väl för små till medelstora konferensrum
 • nästan okänslig för ljus
 • inga underhållskostnader
 • fri placering i rummet möjlig (rullstativ som tillval)
 • interaktivt arbete
 • Arbeta i ett välbekant gränssnitt (t.ex. med Windows 10 PC)
 • Presentera från din egen bärbara dator via Barco ClickShare
Ikon glödlampa

Ljusstyrka

Ljusstyrka från cirka 350 candela för ljusa rum med artificiellt ljus eller dagsljus.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Minst Full HD (1 920 x 1 080) upp till en skärmdiagonal på 65 tum. 4K (3 840 x 2 160) från 65 tum och uppåt.
tools-nobubble

Montering

För omklädningsrum rekommenderas att montera systemet på ett rullstativ som finns som tillval. Detta bör ge möjlighet att placera eller hänga ClickShare-systemets mottagare. För en stationär installation rekommenderar vi väggmontering.

Experttips:

Använd en inbyggd dator som en dator. Den tar inget utrymme och stör inte installationen. Beroende på tillverkaren kan du få inbyggda datorer i olika prestandaklasser.
Mobiler-Beamer-Leinwand

Mobila strålkastare och skärmar

 • väl lämpad för små till medelstora mötesrum
 • Projektionsytor med upp till 2 meters bredd möjliga
 • Bärbara dimensioner möjliggör enkel transport
Ikon glödlampa

ljusstyrka

3.000 lumen (minimum) för LCD-projektorer och 4 000 lumen (minimum) för DLP-projektorer för en skärmbredd på cirka två meter i ett lätt mörkt rum i en mobil tillämpning.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller WUXGA (1 920 x 1 200) i 16:10-format.
tools-nobubble

Montering

När du placerar skärmen ska du se till att inget direkt solljus lyser på skärmens yta. Projektorn placeras parallellt med skärmen på ett bord eller projektionsbord.

Experttips:

Välj en något ljusare projektor som du kan använda i ekoläge under användning. På så sätt stör den inte konferensdeltagarna med alltför högt fläktljud.

Presenter

Presentatör

 • Laserpekare hjälper till med presentationen
 • med Presenter-funktionen kan du bläddra fram och tillbaka i presentationen
 • med en frysfunktion kan du pausa innehållet och arbeta i bakgrunden
 • vissa modeller har en musfunktion
Icon Presenter

Funktionernas omfattning

Presentatörerna skiljer sig avsevärt från varandra när det gäller omfattningen av deras uppgifter. Standardmodellerna har möjlighet att bläddra fram och tillbaka och en laserpekare. En presentatör av högre kvalitet erbjuder däremot ett större utbud av funktioner.
Färgpalett för ikoner

Laserfärg

För presentatörer är det vanligt med en röd laser. När det gäller färgat innehåll går den röda lasern dock ner snabbare. I det här fallet rekommenderas en grön laser, som sticker ut starkare mot de projicerade färgerna.
Ikonen för muspekaren

Musfunktion

Vissa trådlösa presentatörer har en musfunktion. Med den kan du flytta muspekaren , klicka och bläddra. De ger alltså möjlighet att styra datorn från flera meters avstånd.

Experttips:

När du köper en presentatör bör du kontrollera vilka operativsystem den är kompatibel med. Många presentatörer är lämpliga för Windows-datorer och Mac-datorer. Det finns dock även modeller som inte är Mac-kompatibla.

celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Ljudinstallation

 • optimal ljudkvalitet
 • hög prestanda
 • Väggmontering / infälld väggmontering / infälld takmontering / infälld takmontering
 • visuellt tilltalande design
play-rund-nobubble

Effekt

Ett stort seminarierum, ett mötesrum, ett litet klassrum eller till och med en imponerande hemmabio av hög kvalitet. Varje rum har sina egna krav på ljudkomponenter. Förutom den elektriska effektkapaciteten är en högtalares effektivitet viktig. Effektiviteten anger i decibel hur högt en högtalare är vid en watt på en meters avstånd.
Icon högtalare

Ljudkvalitet

Två högtalarkombinationer är vanliga i hemmet och i yrkesmässigt bruk. Kompletta radiatorer kombinerar alla högtalare i ett kabinett. De återger hela spektrumet av en ljudsignal inom sitt frekvensområde. Modulära system överför var och en ett separat frekvensområde. Detta resulterar i otaliga möjligheter (t.ex. diskant/mellanregisterenheter + basenhet). Högtalarnas kvalitet, frekvensområdet, deras arrangemang och placering är avgörande för optimal ljudkvalitet.
people-nobubble

Driftsbarhet

Användbarheten anpassas till dina behov. Ljudsystemen kan antingen skräddarsys för en specifik rumssituation eller anpassas till förändrade situationer. Detta resulterar i mycket olika krav på styrningen av en ljudinstallation. Detta sker centralt via en fast installerad kontrollpanel, via flera slutenheter via en app eller via en omfattande mediastyrning

Experttips:

Det är viktigt att ha en högkvalitativ ljudanläggning! Den mänskliga hjärnan kombinerar visuell och auditiv sensorisk stimulans. Ljudsystemets uppspelningskvalitet förbättrar lyssnarens uppfattning och ökar den allmänna förståelsen.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.