vx-systemhaus-content-615x354_bluebox_b

Lösningar för privatkunder

Projicering i ljusa rum

Att projicera i ljusa rum är ofta en utmaning. Särskilt om en projektor inte ger den nödvändiga ljusstyrkan. I ljusa mötesrum, föreläsningssalar och klassrum kan avskärmning mot dagsljus vara omöjligt eller inte ett alternativ.

Innehåll

Därför behövs ljusstarka projektorer som kan visa en bra projektionsbild även i rum som inte är tillräckligt mörka. Med en lämplig projektorduk som stöder projektionen kan du ändå projicera en bra bild. Men om rummet är för ljust för projektion kan du ta till en display med hög ljusstyrka.

panorama8_b

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering
Installationsbeamer-Leinwand-398x353

Projektorer och dukar för ljusa rum

 • lämplig för små till stora rum
 • Projektionsytor med en bredd på upp till 4 meter är möjliga
 • diskret, platsbesparande integrering i rummet
Ikon glödlampa

Ljusstyrka

12.000 lumen (minimum) för LCD-projektorer och 13 000 lumen (minimum) för DLP-projektorer för en bildbredd på cirka tre meter i ett mycket ljust rum.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller WUXGA (1 920 x 1 200) i 16:10-format.
Ikonverktyg

Montering

Takmontering med hjälp av takfäste. Eftersom ljusa projektorer vanligtvis är större och tyngre än konventionella projektorer är det viktigt att se till att takfästet har tillräcklig bärförmåga.

Experttips:

Undvik direkt ljusinsläpp på projektionsytan. Ingen projektor, oavsett hur ljusstark den är, kan överglänsa direkt solljus. I ljusa ljusförhållanden i rummet kan en projektorduk med hög kontrast vara en lösning för en bild med låg kontrast i kombination med en ljusstark projektor.

AP7-Cobalt-Front-Right-HERO-removebg-preview

Ljusa displayer

 • lämpar sig väl för små till stora rum med starkt ljusinsläpp
 • nästan okänslig för ljus
 • inga underhållskostnader
 • fri placering i rummet möjlig (valfritt rullstativ)
 • möjlighet till interaktivt arbete
Ikon glödlampa

Ljusstyrka

Displayens ljusstyrka från ca 800 candela för ljusa rum med artificiellt ljus eller dagsljus. Om det finns ett starkt ljusinsläpp från utsidan, direkt på displayen, kan du använda displayer med 1000 candela och mer.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Minst Full HD (1 920 x 1 080) upp till en skärmdiagonal på 65 tum.
4K (3 840 x 2 160) från 65 tum och uppåt.
Ikonverktyg

Montering

Väggmontering med hjälp av ett displayfäste eller montering på det rullande stativet (tillval).

Experttips:

När du placerar displayen ska du se till att ramen eller själva skärmen inte reflekterar för mycket. Detta är obehagligt för publiken och för personer som kanske arbetar med en interaktiv display.

celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Klangfulla ljudkomponenter

 • optimal ljudkvalitet
 • hög prestanda
 • olika monteringsalternativ
 • visuellt tilltalande design
Icon Play

Effekt

Ett stort seminarierum, ett mötesrum, ett litet klassrum eller till och med en imponerande hemmabio av hög kvalitet. Varje rum har sina egna krav på ljudkomponenter. Förutom den elektriska effektkapaciteten är en högtalares effektivitet viktig. Effektiviteten anger i decibel hur högt en högtalare är vid en watt på en meters avstånd.
Icon högtalare

Ljudkvalitet

Två högtalarkombinationer är vanliga i hemmet och i yrkesmässigt bruk. Kompletta radiatorer kombinerar alla högtalare i ett kabinett. De återger hela spektrumet av en ljudsignal inom sitt frekvensområde. Modulära system överför var och en ett separat frekvensområde. Detta resulterar i otaliga möjligheter (t.ex. diskant/mellanregisterenheter + basenhet). Högtalarnas kvalitet, frekvensområdet, deras arrangemang och placering är avgörande för optimal ljudkvalitet.
Icon People

Driftsbarhet

Användbarheten anpassas till dina behov. Ljudsystemen kan antingen skräddarsys för en specifik rumssituation eller anpassas till förändrade situationer. Detta resulterar i mycket olika krav på styrningen av en ljudinstallation. Detta sker centralt via en fast installerad kontrollpanel, via flera slutenheter via en app eller via en omfattande mediastyrning.

Experttips:

Det är viktigt att ha en högkvalitativ ljudanläggning! Den mänskliga hjärnan kombinerar visuell och auditiv sensorisk stimulans. Ljudsystemets uppspelningskvalitet förbättrar lyssnarens uppfattning och ökar den allmänna förståelsen.

Våra höjdpunkter för ljusstarka projektorer

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande obesvarade frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.