Vit projektor med fjärrkontroll

LED-projektor

20.000 timmar utan att byta projektorlampa med en LED-projektor

LED-projektorer har länge varit hemma i mötesrum, fakturar och klassrum. De har också fått ett permanent hem i vardagsrum och hemmabioapparater. De uppenbara fördelarna med LED-teknik övertygar även kräsna hemmabioentusiaster.

Innehåll

Idén att använda lysdioder som ljusgenerator i en projektor är inte ny. I början saknade denna teknik dock tillräcklig ljusstyrka för en bra projektion. Under årens lopp har LED-tekniken utvecklats kraftigt: Ljusstyrkan ökade och bildkvaliteten förbättrades i enlighet med detta. LED-projektorernas triumferande framfart har börjat

Moderna LED-projektorer är framför allt kända som kompakta apparater med fantastisk rörlighet. Mini-LED-projektorer är till exempel redan en del av det obligatoriska innehållet i det dagliga affärslivet i vissa portföljer. På fakturar och i mötesrum får LED-projektorer också poäng som platsbesparande och tysta företagsprojektorer. Dessutom är LED-projektorerna snabbare redo för drift än sina motsvarigheter med lampor. Vänta inte längre på projektorn före en presentation, börja genast! Även hemmabio-projektorer med en konventionell kvicksilverprojektorlampa har nu energibesparande konkurrens i form av LED-projektorer.

led-vorteile

Dina fördelar i en överblick

  • mycket lång livslängd för ljuskällan

  • inget behov av att byta projektorlampor

  • inga extra kostnader för byteslampor för projektorer

  • låg strömförbrukning

  • tystare än projektorer med lampor

  • snabbare installation än lampprojektorer.

  • mycket kompakt konstruktion för mobila strålkastare

Jämfört med konventionella projektorer med en energikrävande kvicksilverprojektorlampa förbrukar LED-projektorer betydligt mindre el. Om man dessutom beaktar LED:s långa livslängd blir det snabbt tydligt att LED-projektorer är långt överlägsna projektorer med lampor när det gäller energieffektivitet. Medan lampan i en hemmabio-projektor slocknar efter endast 3 000 - 4 000 drifttimmar fortsätter lysdioderna i en LED-projektor att förse apparaten med ljus. Denna egenskap gör dem också alltmer intressanta för användning i hemmabio, eftersom de kan hålla jämna steg med livslängden för en TV-apparat.

LED-projektor för din hemmabio

LED-projektor för utbildning

LED-projektor för ditt företag

LED-projektor med Full HD, UHD och 3D

När det gäller bildupplösning är LED-strålkastare inte på något sätt sämre än lampstrålkastare: De högupplösta formaten Full HD (1920 x 1080) och UHD (3840 x 2160) finns representerade här, liksom den populära bildupplösningen för presentationer, WXGA (1280 x 800).

Vissa LED-projektorer kan till och med projicera i 3D. Fans av 3D-filmer kommer att hitta rätt LED-projektor med 3D i vår butik.

led-3d-beamer

LED-projektor med 3D

led-4k-beamer

LED-projektor med 4K UHD

led-fullhd-beamer

LED-projektor med Full HD

I princip fungerar en LED-projektor som en lampprojektor med ett DLP-, LCD- eller SXRD-chip. Den enda skillnaden är att i stället för en projektorlampa används tre lysdioder i primärfärgerna rött, grönt och blått. I laser-LED-hybridprojektorer genererar en blå laser den blå färgen och i kombination med ett fosforhjul den gröna färgen.

LED är inte en bildgenererande teknik som LCD, 3LCD, DLP, LCoS eller SXRD. De LED-enheter som används ersätter endast projektorlampan. Och det har många fördelar.

LED-projektor i jämförelse

led-pocket

Mini LED-projektor

Mini LED-projektorer är kompakta enheter för mobil användning. Vissa miniprojektormodeller är till och med så små att de lätt ryms i en jackficka. Även om de inte har samma ljusintensitet som större modeller, överträffar de dem med maximal rörlighet och den enklaste hanteringen av alla. Är du mycket på resande fot med mindre presentationer och föreläsningar? Köp då en mini LED-projektor - en pålitlig följeslagare.
led-office

LED-projektor för fakturaret

LED-projektorer har en mycket lång livslängd. Detta innebär att det knappt behövs något underhåll och att det inte uppstår några extra kostnader för inköp av nya projektorlampor. Särskilt inom företagssektorn sparar detta dig mycket tid och pengar. LED-projektorer för fakturar är inte bara avsedda för användning på fakturaret - konferensrum och mötesrum är lika lämpliga för den ekonomiska utföraren. För användning i större och ljusare rum rekommenderar vi dock LED-laserhybridprojektorer. De har ett bättre ljusutbyte.
led-laser

LED-laser hybridprojektor

Laser-LED-hybridprojektorer är överlägsna de rena LED-projektorerna i två avseenden: de har vanligtvis bättre kontrast och högre ANSI-lumenvärden. Casio är en av de kända tillverkarna av LED-laserhybridprojektorer. Det japanska projektorproffset övertygar med sofistikerad teknik och tillämpningsorienterad design. Casios LED-laserhybridprojektors är bland de bästa inom utbildningssektorn.

LED-projektor: Användbara funktioner

LED-projektorer har många funktioner och modern utrustning. Vi presenterar de mest populära funktionerna.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande obesvarade frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.