Vit projektor med fjärrkontroll

LED-projektor

20.000 timmar utan att byta projektorlampa med en LED-projektor

LED-projektorer har länge varit hemma i mötesrum, kontor och klassrum. Men även i vardagsrum och hemmabiografer har de funnit sin permanenta plats. De uppenbara fördelarna med LED-tekniken övertygar även kräsna hemmabioentusiaster.

Innehåll

Idén att använda lysdioder som ljusgenererande enhet i en projektor är inte ny. I början hade denna teknik dock inte tillräcklig ljusstyrka för bra projicering. Under årens lopp har LED-tekniken utvecklats mycket: Ljusintensiteten har ökat och bildkvaliteten har förbättrats i motsvarande grad. LED-projektorernas segertåg har börjat

Moderna LED-projektorer är framför allt kända som kompakta enheter med fantastisk rörlighet. Mini LED-projektorer är till exempel redan en del av det obligatoriska innehållet i det dagliga affärslivet i vissa portföljer. På kontor och i mötesrum får LED-projektorer också poäng som utrymmesbesparande och tysta kontorsstrålkastare. Dessutom är LED-projektorer driftklara snabbare än sina motsvarigheter med lampor. Vänta inte längre på projektorn före en presentation, starta direkt! Även hemmabioprojektorer med en konventionell kvicksilverlampa har nu energisparande konkurrens i form av LED-projektorer.

Ikon glödlampa

mycket lång livslängd för ljuskällan

schraubenschluessel-nobubble

inget behov av att byta strålkastarlampor

Ikonen Euro i en hand

inga extra kostnader för utbyteslampor för strålkastare

strom-nobubble

låg energiförbrukning

Icon högtalare

tystare än lampprojektorer

time-nobubble

snabbare att använda än en strålkastare

Icon Beamer på ett bord

mycket kompakt design för mobila strålkastare

Jämfört med konventionella projektorer med en energikrävande kvicksilverlampa förbrukar LED-projektorer betydligt mindre el. Om man dessutom tar hänsyn till LED-lampornas långa livslängd blir det snabbt tydligt att LED-projektorer är mycket mer energieffektiva än projektorer med lampor. Medan lampan i en hemmabioprojektor slocknar efter bara 3 000 - 4 000 drifttimmar, fortsätter lysdioderna i en LED-beamer att förse apparaten med ljus. Denna egenskap gör dem också alltmer intressanta för hemmabio, eftersom de kan hålla jämna steg med en TV-apparats livslängd.

LED-projektor för din hemmabio

LED-projektor för utbildning

LED-projektor för ditt företag

LED-projektor med Full HD, UHD och 3D

När det gäller bildupplösning står LED-beamrar inte på något sätt tillbaka för lampbeamrar: De högupplösta formaten Full HD (1920 x 1080) och UHD (3840 x 2160) finns representerade här, liksom den populära bildupplösningen för presentationer, WXGA (1280 x 800).

Vissa LED-projektormodeller kan till och med projicera i 3D. Fans av 3D-filmer kommer att hitta rätt LED-projektor med 3D i vår butik.

I princip fungerar en LED-projektor som en lampprojektor med DLP-, LCD- eller SXRD-chip. Den enda skillnaden är att istället för en projektorlampa används tre lysdioder i primärfärgerna rött, grönt och blått. I laser-LED-hybridprojektorer genererar en blå laser den blå färgen och i kombination med ett fosforhjul den gröna färgen.

LED är inte en bildgenererande teknik som LCD, 3LCD, DLP, LCoS eller SXRD. De LED-enheter som används ersätter endast projektorlampan. Och det har många fördelar.

LED-projektor i jämförelse

samsung-the-freestyle

Mini LED-projektor

Mini LED-projektorer är kompakta enheter för mobil användning. Vissa modeller av miniprojektorer är till och med så små att de lätt får plats i en jackficka. Även om de inte alls har samma ljusintensitet som större modeller, överträffar de dem med maximal mobilitet och den enklaste hanteringen av alla. Är du ofta på resande fot med mindre presentationer och föreläsningar? Köp då en mini LED-projektor - en pålitlig följeslagare.
lasse_conference_room_front_view_with_white_walls_and_big_windo_14be7b13-dc4e-4a74-90c7-729cc5e29364_(1)

LED-projektor för kontor

LED-projektorer har en mycket lång livslängd. Det betyder: nästan inget underhåll och inga extra kostnader för inköp av nya projektorlampor. Särskilt i företagssektorn sparar detta mycket tid och pengar. LED-projektorer för kontor är inte bara avsedda för användning på kontor - konferensrum och mötesrum är lika lämpliga för den ekonomiska projektorn. För användning i större, ljusare rum rekommenderar vi dock LED Laser Hybrid Beamers. De har ett bättre ljusflöde.
acer-h6815bd-beamer-visunext

Hybridprojektor med LED-laser

Laser-LED-hybridprojektorerna är överlägsna de rena LED-projektorerna på två punkter: de har oftast bättre kontrast och högre ANSI-lumenvärden. Casio är en av de kända tillverkarna av LED-laserhybridprojektorer. Det japanska strålkastarproffset övertygar med sofistikerad teknik och applikationsorienterad design. Casios LED-laserhybridstrålkastare är bland de bästa inom utbildningssektorn.

LED-projektor: Användbara funktioner

LED-projektorer har många funktioner och modern utrustning. Vi presenterar de mest populära funktionerna.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har ni fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ringer upp dig kostnadsfritt kan du lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.