Vill du köpa en projektor online?

Vill du köpa en projektor? Utbudet av projektorer är enormt. Och det är ofta inte lätt att bestämma sig för en favorit. Vi har sammanställt de bästa projektorerna per märke för dig. Använd projektor-sökningen efter märke för att snabbt hitta din favoritprojektor. Oavsett om det är Acer, Epson, Optoma eller Panasonic: varje märke har sina fördelar och funktioner. Ta reda på vilka de är i detaljerade produktbeskrivningar och i våra projektor-tester.

Innehåll

Företag, hemmabio eller utbildning: Rätt projektor för alla

Det finns projektorer för olika användningsområden. Kraven på en projektors funktioner och utrustning är motsvarande stora. I kategorin projektorer efter användningsområde hittar du i vår butik projektorer som är särskilt lämpliga för ett visst område:

Vårt tips

Du kan se vilket användningsområde en projektor lämpar sig bäst för genom symbolen för respektive användningsområde och lämplighetsvärdet i procent.

Projektorteknik: DLP, 3LCD & Co.

Projektortekniken avgör inte bara vad du ser, utan också hur du ser det: verklighetstrogna färger eller starka kontraster, en väl upplyst projektionsskärm eller detaljerade bilder. Till exempel är rika färger och detaljerade bilder viktigare för att njuta av hemmabio än för företagspresentationer i ljusa mötesrum. Här är det mer en fråga om ljusa projektorteknik. Beprövad projektorteknik är DLP (Digital Light Processing) och 3LCD (3 Panel Liquid Crystal Display).

Varje projektorteknik har sina fördelar

Hos oss hittar du projektorer med alla kända tekniker: från 3LCD till LCoS. Vilken teknik är din favorit?

dlp-inverted

DLP

Ger starka kontraster och överlag god bildåtergivning, men något lägre ljusstyrka.
3lcd-inverted

3LCD

Ger poäng med rika och levande färger och bra ljusstyrka (ANSI-lumen). Den har dock en jämförelsevis låg kontrast.
lcos-sxrd-inverted

LCoS, SXRD

och andra innovativa tekniker för ljusgenerering med hjälp av lysdioder och lasrar ger betydligt bättre bildkvalitet och energisnåla projektorlampor med lång livslängd.

Vad kostar en bra projektor?

Det beror på hur och var du vill använda en projektor. En projektor för hemmabio måste till exempel uppfylla andra krav än en skolprojektor. De tekniska egenskaperna är avgörande; ju bättre tekniska egenskaper en projektor har, desto dyrare är apparaten. Dessa egenskaper omfattar bildupplösning, ljusintensitet, ljusgenererande teknik (t.ex. DLP, LED), projektionsteknik och projektoregenskaper.

När det gäller de tekniska egenskaperna kan projektorer grovt sett delas in i fyra prisklasser:

ca 2500 - 5000 Kr

projektor på instegsnivå

I den här prisklassen hittar du projektorer för hemmabio samt projektorer för fakturaret eller klassrummet.Dessa projektorer har inte hög ljusstyrka och bildupplösning, men de är billiga och mycket lämpliga för nybörjaranvändning .

ca 5000 - 9000 Kr

projektor i mellanklass

I den här prisklassen hittar du också projektorer för hemmabio samt projektorer för fakturaret eller klassrummet. Dessa projektorer är dock mycket kraftfullare och tekniskt mer avancerade än projektorer i den lägre prisklassen.

ca 9000 - 15000 Kr

Överklassig projektor

I denna prisklass är projektors betydligt kraftfullare och bättre utrustade än projektorer i de lägre prisklasserna. Här kan du redan nu hitta projektors med 4K E-Shift samt projektors med laserljuskälla. Eftersom projektorerna i den övre klassen vanligtvis är ljusare än enheter i den lägre prisklassen rekommenderar vi dessa projektorer särskilt för rum som endast kan mörkläggas i begränsad omfattning.

från ca. 15000 Kr

Högklassig projektor

Självklart kan du också få projektors som ligger över de nämnda prisintervallen hos oss. Dessa är i allmänhet bättre utrustade och lämpade för respektive användningsområde, t. ex .installationsprojektorer och 4K-hemmabioprojektorer.

Du kan hitta projektorer i alla prisklasser vårt aktuella projektor-test. Du kan också hitta en skärm som passar din projektor i vårt test av stora projektordukar.