Hemmabio med beamer som visar en fotbollsmatch

visunext-guide

Hemmabio-projektor för fotbollsevenemanget på storbildsskärm

Vi förklarar allt om fotbollsprojektors, dukar och ljudlösningar!

Vi visar dig vad du behöver veta när du letar efter rätt LCD- och DLP-projektor för VM! Fotbollsfantaster, hemmabioentusiaster och hotellproffs kommer att hitta många produktrekommendationer, instruktioner och en köpguide för projektorer för VM här.

Innehåll

Hur firar man ett VM på vintern? Det bästa sättet är i vardagsrummet hemma med en fotbollsprojektor och en matchande projektorduk. Vi har testat alla rekommenderade produkter och uppdaterat dem för maximal komfort och kompatibilitet. Nu passar vårt urval av projektorer och skärmar för alla fotbollsentusiaster! Föredrar du att titta på VM utomhus i trädgården på en utomhusskärm? Då har vi sammanställt viktiga tips i köpguiden för projektorer för offentlig visning!

sport-nobubble-inverted

Den perfekta fotbollsprojektorn - Vad måste jag tänka på?

Vad måste man tänka på i en projektor för fotbollssändningar? Vilken teknik är bäst lämpad för fotbollsvisning? Vilka användbara funktioner finns det? Vi har sammanfattat de 4 viktigaste punkterna som du bör tänka på när du väljer din fotbollsprojektor.

1. Ljusstyrka (lumen) - Hur ljusstark måste fotbollsprojektorn vara?

Vardagsrum med en projektor på bordet som projicerar en bild på en skärm

Fotbollsprojektor för vardagsrummet

För att uppnå god bildkvalitet med en projektor i vardagsrummet bör den ha minst 3 000-4 000 lumen . Du bör dock vara medveten om detta: LCD-projektorer är något ljusare än DLP-projektorer med samma lumenvärde. Om du bestämmer dig för att köpa en DLP-projektor ska du därför välja en med ett högre lumenvärde.

Skärm och beamer på en terrass

Användning av en projektor på terrassen

Vill du också använda projektorn på terrassen? För spel som äger rum på kvällen kan en projektor med 3 000 till 4 000 lumen också ge en utmärkt bild. För matcher som äger rum på eftermiddagen måste projektorn vara betydligt ljusare. Vilken teknisk utrustning du behöver för public viewing i din egen trädgård kan du läsa om i vår köpguide för public viewing-projektor.

2. Upplösning - Hur skarpt ska bilden visas?

Icon 4K Ultra HD

Ultraskarp skärm för hemmabioentusiaster

Hemmabioproffs svär på 4K-upplösning. Med 3840 x 2160 pixlar är detta fyra gånger så många pixlar som Full HD och ger därför ännu skarpare och mer detaljerade projektioner.

Ikon Full HD 1080p

Rätt upplösning för tillfälliga tittare

Full HD har nu blivit standard och räcker helt och hållet för att titta på fotboll eller kvällens tv-program. Eftersom: Med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar i 16:9-format ger den tillräckligt med pixlar för fotbollsmatcher och filmer.

Ikon glödlampa

Bonustips - här kan du se filmer och fotboll i 4K

Många filmer finns nu på Blu-Ray i 4K-upplösning. Streamingtjänster som Netflix, Amazon Prime och Disney+ har också många 4K-filmer i sin portfölj. Leverantörer av direktsänd tv som Sky Go, Telekom Magenta och DAZN visar också sportevenemang som VM i 4K. Så om du letar efter en modern projektor ska du satsa på en 4K-projektor.

3. Anslutningar - Vilka enheter vill du ansluta till projektorn?

Icon Top Anslutningar

Freestyle - Med dessa anslutningar blir din projektor ännu mer mångsidig!

USB-C-anslutningen används också mer och mer. Särskilt nya laser-TV-projektorer använder ofta en USB-C-anslutning utöver HDMI. Liksom HDMI överför USB-C också bild och ljud i hög kvalitet. Dessutom överförs data och ström via USB-C-kabeln. Eftersom många surfplattor, bärbara datorer och mobiltelefoner också har en USB-C-port kan de anslutas direkt till projektorn. På så sätt kan du streama fotbollsmatchen på din bärbara dator och enkelt ansluta den till projektorn. För enkel ljudöverföring förlitar sig nu vissa projektors på Bluetooth. På så sätt kan du ansluta dina högtalare trådlöst till projektorn.

Anslutningar för ikoner

Obligatoriskt - Du behöver dessa anslutningar!

Din nya projektor bör ha minst en HDMI-anslutning. HDMI-anslutningen överför video- och ljudsignaler digitalt och i hög kvalitet. Du kan ansluta spelkonsoler, streamingpinnar eller Blu-Ray-spelare direkt till projektorn via HDMI. Din projektor ska också ha en 3,5 mm jackanslutning. Med denna kan du ansluta en extern högtalare eller soundbar till projektorn och på så sätt förbättra din ljudupplevelse avsevärt.

4. Funktioner - Vad mer ska projektorn kunna göra?

Våra höjdpunkter från fotbollsprojektorn!

leinwandtyp-nobubble-inverted

Den optimala skärmen för fotbollsupplevelsen

En grundläggande distinktion görs mellan mobila och stationära skärmar. När du väljer en projektionsskärm är det i allmänhet viktigt att du har tillräckligt med utrymme mellan skärmen och sittplatsen. Du kan läsa mer om detta i våra tips om att köpa en projektor.

Ikondukar

Stationära skärmar - för stadion i vardagsrummet

Om projektorn är permanent installerad i vardagsrummet rekommenderar vi en stationär skärm. Med en stationär skärm ställer du in ditt vardagsrum eller din hemmabio-källare optimalt för långvarig användning av din projektor. Stationära skärmar monteras i taket eller på väggen, beroende på modell. Rullskärmar och motoriserade skärmar kan dras in efter användning och försvinner därmed ur sikte. Du hittar mer information i vår köpguide för projektionsskärmar.

Ikon stativskärm

Mobila skärmar - för det spontana mötet med fans

Om du bara använder projektorn ibland eller transporterar den ofta är det bäst att välja en mobil skärm. Med en mobil skärm och rätt fotbollsprojektor kan du ta med dig fotbolls-VM vart du än går. När det gäller mobila skärmar kan du välja mellan stativskärmar, ultramobilaskärmar och mobila ramskärmar. Du hittar de enskilda fördelarna i vår köpguide för skärmar.

Våra höjdpunkter på projektorskärmen!

audio-nobubble-inverted

Ljudanläggningar för atmosfären på arenan

Det är bara det rätta ljudet på arenan som gör fotbollsupplevelsen komplett! Alla fotbollsmatcher sänds nu i Dolby Digital 5.1. Så med ett surroundsystem är du perfekt utrustad. Men vi har också rätt lösning för dig för det mobila supportermötet.

surround-sound-nobubble

Soundbar och surroundsystem - ljud från stadion i vardagsrummet

Soundbaren är en enkel och prisvärd ingång till hemmabio. Den passar obemärkt in under TV:n eller skärmen och ger ändå en imponerande ljudkuliss. Ett surroundsystem ger en mycket mer uppslukande ljudupplevelse! En 5.1-kanalsuppsättning ger redan en utmärkt hemmabioupplevelse. Om du har mycket utrymme och vill uppleva det bakre lyssningsområdet ännu mer intensivt ska du satsa på ett 7.1-system. Det är viktigt att din AV-mottagare har stöd för 5.1- eller 7.1-system.

Icon Multiroom-högtalare

Multiroom-högtalare - fotbollskänsla i varje rum

Med Multiroom-högtalare kan hela hemmet förses med musik. Beroende på system och tillverkare kan samma musik spelas i flera rum eller olika musik spelas parallellt. Naturligtvis kan du också ge ut hemmabio- eller fotbollsljud via högtalarna och skapa en arenaupplevelse i hela hemmet!

Vilken skärm och vilken projektor är de rätta?

Om du letar efter en lämplig skärm för din projektor hjälper våra produktexperter dig gärna!

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.
Rådgivning på plats
Rådgivning och kontakt