heimkino-fussball-projektion

guide för visunext

Hemmabioprojektor för fotbollsevenemang på storbildsskärm

Vi förklarar allt du behöver veta om fotbollsprojektorer, skärmar och ljudlösningar!

Vi visar dig vad du behöver veta när du letar efter rätt projektor för fotbolls-EM! Fotbollsfans, hemmabioentusiaster och hotell- och restaurangpersonal hittar här många produktrekommendationer, instruktioner och råd om projektorköp inför fotbolls-EM.

Innehåll

Vad är det bästa sättet att fira fotbolls-EM? Det bästa sättet är i ditt vardagsrum med en fotbollsprojektor och en matchande projektorduk. Vi har testat alla rekommenderade produkter och uppdaterat dem för maximal komfort och kompatibilitet.

Föredrar du att titta på Europamästerskapen utomhus i trädgården på en utomhusskärm? Då har vi sammanställt några viktiga tips i vår köpguide för projektorer för offentlig visning!

sport-nobubble-inverted

Den perfekta fotbollsprojektorn - vad ska jag tänka på?

Vad ska man tänka på när det gäller en projektor för fotbollssändningar? Vilken teknik är bäst lämpad för fotbollsprojektion? Vilka användbara funktioner finns det? Vi har sammanfattat de 4 viktigaste punkterna som du bör tänka på när du väljer din fotbollsprojektor.

1. Ljusflöde (lumen) - Hur ljusstark behöver fotbollsprojektorn vara?

Vardagsrum med en projektor på bordet som projicerar en bild på en skärm

Fotbollsprojektor för vardagsrummet

För att uppnå en bra bildkvalitet med projektorn i vardagsrummet bör den ha minst 3 000 till 4 000 lumen . Detta bör du dock ha i åtanke: LCD-projektorer är något ljusstarkare än DLP-projektorer med samma lumenvärde. Därför: Om du bestämmer dig för en DLP-projektor, välj en med ett högre lumenvärde.

Skärm och beamer på en terrass

Projektioner på terrassen

Vill du också använda projektorn på terrassen? En projektor med 3 000 till 4 000 lumen kan också ge en utmärkt bild för matcher som äger rum på kvällen. För matcher som äger rum på eftermiddagen behöver projektorn vara betydligt ljusstarkare. Du kan ta reda på vilken teknisk utrustning du behöver för public viewing i din egen trädgård i vår köpguide för projektorer för public viewing.

2. Upplösning - Hur skarp ska bilden visas?

Icon 4K Ultra HD

Ultraskarp skärm för hemmabioentusiaster

Hemmabio-proffs svär vid 4K-upplösning. Med 3840 x 2160 pixlar har den fyra gånger så många pixlar som Full HD och ger därför ännu skarpare och mer detaljerade projektioner.

Ikon Full HD 1080p

Rätt upplösning för vanliga tittare

En Full HD-upplösning är helt tillräcklig för enstaka fotbollsmatcher eller kvällens TV-program. Med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar i 16:9-format ger den tillräckligt med pixlar för fotbollsmatcher och filmer.

Ikon glödlampa

Filmer och fotboll i 4K

Streamingtjänster som Netflix, Amazon Prime och Disney+ har många 4K-filmer i sin portfölj. Live-TV-leverantörer som Sky Go, Telekom Magenta och DAZN visar också sportevenemang som fotbolls-EM i 4K. Om du letar efter en modern projektor ska du välja en 4K-projektor.

3. Anslutningar - Vilka enheter vill du ansluta till projektorn?

Icon Top Anslutningar

Freestyle - Dessa anslutningar gör din projektor ännu mer mångsidig!

I synnerhet nya laser-TV-projektorer använder ofta en USB-C-anslutning utöver HDMI. Precis som HDMI överför USB-C bild och ljud i hög kvalitet. Data och ström överförs också via USB-C-kabeln. Eftersom många surfplattor, bärbara datorer och mobiltelefoner också har en USB-C-anslutning kan dessa anslutas direkt till projektorn. På så sätt kan du streama fotbollsmatchen på din laptop och enkelt ansluta den till projekt orn.

Anslutningar för ikoner

Obligatoriskt - Du behöver dessa anslutningar!

Din nya projektor bör ha minst en HDMI -anslutning. HDMI-anslutningen överför video- och ljudsignaler digitalt och i hög kvalitet. Du kan ansluta spelkonsoler, streamingstickor eller Blu-ray-spelare direkt till projektorn via HDMI. Projektorn bör också ha en 3,5 mm jack-anslutning. Den kan du använda för att ansluta en extern högtalare eller soundbar till projektorn.

4. Funktioner - Vad mer ska din projektor kunna göra?

objektiv-nobubble

Flexibel optik

Många projektorer har en zoom på 1,1x eller 1,2x. Det innebär att du är ganska begränsad när du väljer avståndet från projektorn till skärmen. En projektor med flexibel optik har däremot en zoom på 1,6x till 2,1x. Detta gör att du flexibelt kan justera avståndet mellan projektorn och skärmen. Du kan använda vår kalkylator för projektionsyta för att kontrollera om varje projektormodell är lämplig för ditt vardagsrum.

Ikon LensShift

Objektivförskjutning

Med en projektor med lens shift kan du flytta bilden vertikalt och horisontellt utan att behöva flytta eller luta projektorn. Lens shift-funktionen har fördelen att du kan flytta bilden längre ned och hänga projektorn närmare taket, särskilt vid takmontering. Små felaktigheter i projektorns inriktning kan enkelt korrigeras.

Interpolering av ikonramar

Beräkning av mellanliggande bild

Vid snabba bildsekvenser, t.ex. i fotboll eller racing, är funktionen för mellanbildsberäkning en fördel med en projektor. Beamers som inte har denna funktion visar ofta oskärpa när kameran panorerar snabbt. Genom att infoga beräknade mellanbilder blir bilden mycket jämnare.

wireless-nobubble

Trådlös överföring

Trådlös överföring har blivit allt populärare. Det finns många olika alternativ: Vissa projektorer har Smart TV-funktioner så att du kan komma åt appar från streamingtjänster direkt via projektorn. Du kan också upprätta en trådlös anslutning via Miracast eller AirPlay. Alternativt kan du uppgradera dessa funktioner med en Miracast-adapter eller via Apple TV.

leinwandtyp-nobubble-inverted

Den perfekta skärmen för fotbollsupplevelsen

En grundläggande skillnad görs mellan mobila och stationära skärmar. Vid val av duk är det i allmänhet viktigt att det finns tillräckligt med utrymme mellan duken och sittplatsen. Du kan läsa mer om detta i våra tips om att köpa en projektor.

Ikondukar

Stationära skärmar - för en stadionatmosfär i vardagsrummet

Om projektorn är fast installerad i vardagsrummet rekommenderar vi en stationär skärm. Med en stationär skärm kan du inreda ditt vardagsrum eller hemmabiorum så att du får ut det mesta av din projektor på lång sikt. Stationära dukar monteras i taket eller på väggen, beroende på modell. Rulldukar och motoriserade dukar kan dras in efter användning och försvinner då ur bild. Du hittar mer information i vår köpguide för dukar.

Ikon stativskärm

Mobila skärmar - för spontana möten med fans

Om du bara använder projektorn ibland eller ofta transporterar projektorn är det bäst att använda en mobil skärm. När det gäller mobila dukar kan du välja mellan stativdukar, ultramobiladukar och mobila ramdukar. De enskilda fördelarna hittar du i vår köpguide för dukar.

Vår projektorskärms höjdpunkter!

audio-nobubble-inverted

Ljudanläggningar för stadionatmosfären

Endast det rätta stadionljudet gör fotbollsupplevelsen komplett! Alla fotbollsmatcher sänds nu i Dolby Digital 5.1. Så med ett surroundsystem är du perfekt utrustad. Men vi har också rätt lösning för mobila supportersamlingar.

din personliga kontakt

Vilken skärm och vilken projektor är rätt?

Om du letar efter en lämplig skärm för din projektor hjälper våra produktexperter dig gärna!